Tämän helpon pastan voi pyöräyttää arki-illan iloksi tai vaikkapa viikonlopun vieraille! Mausteinen resepti sopii hyvin tummuvaan syysiltaan ja fetajuuston tuoma täyteläisyys on oiva pari La Piazza Barbera-punaviinille.

Chorizopasta
4 annosta

1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli
100 g chorizoa
tuoretta rosmariinia
tuoretta chiliä
500 g tomaattimurskaa
150 g pastaa
50 g fetaa
sitruunamehua
parmesania

Pilko sipuli ja kuullota se pannulla oliiviöljyssä. Lisää pannulle paloiteltu chorizo, hienonnettu rosmariini sekä chili, ja kuumenna pari minuuttia.

Pane vesi kiehumaan ja lisää pasta kattilaan.

Lisää pannulle tomaattimurska ja anna hautua.

Kun pasta on al dente, nosta kattila liedeltä ja valuta pasta. Ota pannu pois liedeltä, lisää fetajuusto sekä hieman sitruunamehua, ja sekoita.

Sekoita kastike pastan kanssa ja raasta päälle parmesania. Kata pöytä ja kaada laseihin La Piazza Barberaa!