Uunijuurekset ovat helppoa ja maukasta talviruokaa! Yhdessä salaatin kanssa ne käyvät kevyestä kasvisateriasta tai toimivat loistavana lisukkeena lihalle ja kalalle. Twistiä tähän perinteiseen ruokaan saat granaattiomenan siemenistä.

Pistä juurekset uuniin ja nauti lasillinen punaviiniä jo aterian valmistumista odotellessa. Raikas La Piazza Barbera herättää ruokahalun.

Uunijuureksia ja granaattiomenaa

1 palsternakka
2–3 porkkanaa
1 iso punajuuri
2 pientä sipulia
1 pieni parsakaali
1 granaattiomena
Noin 3 rkl öljyä
2–3 rkl hunajaa
1/2 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
Maun mukaan rosmariinia tai timjamia

Kuori ja pilko sipulit ja juurekset. Pilko parsakaali.
Pidä parsakaalit erillään ja pirskottele niiden päälle öljyä sekä suolaa ja pippuria.
Sekoita loput öljystä, hunaja sekä suola, pippuri ja muut mausteet kulhossa. Pyörittele juurekset seoksessa. Pidä sipulit vielä erillään muista juureksista.
Lado juurekset ja parsakaali uunin pellille.
Paista 175 asteessa noin 15 minuuttia, lisää sitten sipulit mukaan. Paista tämän jälkeen vielä noin puoli tuntia, kunnes juurekset ovat sopivan pehmeitä.
Lisää granaattiomenan siemenet kypsien juuresten sekaan.

Tarjoile uunijuurekset lisukkeena tai sellaisenaan esimerkiksi raikkaan salaatin kanssa.
Nauti maukkaan aterian kanssa lasillinen La Piazza Barberaa, jonka hento yrttisyys korostaa juuresten omia makuja.