Lisääntyvä valon määrä houkuttelee helmikuussa ulkoilemaan. Punaposkisena pihalta palatessa kaipaa mehevää ja lämmintä ruokaa, joka valmistuu nopeasti. Reippailun jälkeen on ihana istahtaa syömään ja nauttia lasillinen La Piazza Barberaa.

Bataatit ovat nyt parhaimmillaan, eikä niille ole fetajuustoa parempaa kaveria! Nämä ihanan pehmeät uunibataatit valmistuvat hetkessä. Halutessasi voit lisätä täytteeseen paistettua pekonia, joka tuo rapsakan lisän herkulliseen annokseen.

Fetalla ja pavuilla täytetyt bataatit
2 annosta

2 keskikokoista bataattia
2 rkl oliiviöljyä
suolaa ja mustapippuria
170 g kypsiä mustapapuja
100 g fetajuustoa
tuoretta korianteria
sitruunamehua
(1 paketti Amerikan pekonia)

Pese bataatit huolellisesti ja halkaise ne pituussuunnassa kahtia. Tee pintaan ristikkoviillot ja sivele puoliskot öljyllä. Ripottele päälle hieman suolaa ja mustapippuria.
Paista bataatteja uunissa 175 asteessa niin kauan, että pehmeän sisuksen voi kovertaa pois lusikalla. Kypsymisaika riippuu bataattien koosta.
Sekoita huuhdellut ja valutetut pavut, murustettu feta sekä reilu puolet bataattitäytteestä.
Halutessasi voit ruskistaa pekonin pannulla ja lisätä seokseen.
Täytä koverretut bataatit seoksella ja laita vielä uuniin noin 10 minuutiksi, jotta feta hieman sulaa ja bataatit ovat täysin kypsiä.

Viimeistele bataattilohkot tuoreella korianterilla ja sitruunamehulla.
Tarjoile tuoreen salaatin kanssa ja nauti ateria raikkaan La Piazza Barbera -punaviinin kanssa.