Tiramisu on italialaisten jälkiruokien klassikko! Sen kostean kermainen koostumus on valloittanut herkuttelijat ympäri maailman, mutta suosiostaan huolimatta jälkiruoan alkuperä on yhä hämärän peitossa. Joidenkin lähteiden mukaan tiramisu on kehitetty ensimmäisen maailmansodan aikaan Pohjois-Italiassa, kun naiset ovat tehneet sitä miehille mukaan rintamalle. Toisen teorian mukaan tiramisu on näppärä keino hyödyntää eilinen kakku ja yli jäänyt kahvi. Oli niin tai näin, tiramisu vie kielen mennessään!

Tiramisu
10 annosta

Pohja
4 munaa
1,5 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
0,5 dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus
1,5 dl kylmää espressoa
2 rkl kahvi- tai mantelilikööriä

Täyte
4 dl kuohukermaa
200 g mascarponejuustoa
3 rkl kahvi- tai mantelilikööriä
0,5 dl sokeria
1 vaniljatanko

Koristeluun
kaakaojauhetta

Vatkaa sokeri ja munat vaahdoksi. Sekoita kuivat aineet keskenään ja siivilöi ne muna-sokerivaahtoon. Levitä taikina leivinpaperilla suojatulle uunipellille.

Paista taikinaa 225 asteessa uunin keskiosassa noin 8 minuuttia. Sokeroi leivinpaperi ja kumoa pohja sen päälle. Irrota paperi ja anna pohjan jäähtyä. Leikkaa pohja kahtia ja nosta toinen osa vuokaan. Kostuta vuokaan pantu pohja kahvilla ja liköörillä.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Sekoita likööri, sokeri ja vanilja tuorejuustoon. Lisää seos kermavaahtoon.

Levitä noin puolet täytteestä jäähtyneelle, kostutetulle pohjalle. Nosta pohjan toinen puoli päälle. Levitä loppu täyte koko komeuden päälle. Peitä varovasti kelmulla tai foliolla.

Anna Tiramisun vetäytyä jääkaapissa ainakin 6 tuntia, mielellään yön yli. Koristele pinta kaakaojauheella ennen tarjoilua.

Tarjoa tiramisu La Piazza Barberan ja iloisen seuran kanssa!