Pääsiäisenä herkutellaan lammasruoilla ja punaviinillä. Viini maistuu paitsi ruoan kanssa, myös ruoassa. Kahvikastikkeella höystetty karitsa on takuulla maistuva valinta juhlapöytään. Kruunaa ateria La Piazza -viinillä ja makunautinto on taattu!

Karitsankaretta
1 kg karitsankaretta
1 rkl kokonaisia mustapippureita
1 rkl suolaa
1 rkl timjamia
1/2 dl oliiviöljyä

Paahda mustapippurit, timjami ja suola pannulla ja jauha mausteet morttelissa hienoksi tahnaksi yhdessä öljyn kanssa. Mausta karitsa tahnalla. Ruskista liha pannulla. Paista 180 asteissa uunissa noin 20 minuuttia, kunnes lihan sisälämpötila on 55°C. Ota liha uunista ja anna vetäytyä 5 min.

Kahvikastike
3 rkl sokeria
0,5 l lihalientä
2 sipulia
1 dl vahvaa kahvia
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 dl La Piazza -punaviiniä
2 oksaa timjamia

Sulata sokeri ja paahda hieman siihen väriä kattilassa. Lisää sokerin joukkoon lihaliemi, lohkotut sipulit ja balsamiviinietikka. Keitä niin, että määrä vähenee noin puoleen alkuperäisestä. Lisää seoksen joukkoon kahvi ja punaviini. Keitä noin 10 minuuttia, jonka jälkeen lisää kastikkeeseen timjami ja anna seoksen hautua noin 10 minuuttia. Siivilöi kastike ja nauti karitsan kanssa.