Illat hämärtyvät ja monet suomalaiset nauttivat syysilloista mieluiten peiton alle käpertyneinä. Mukavat villasukat ja hyvä elokuva auttavat aivoja latautumaan arjen aherruksen keskellä. Monet suosivat myös lasillista punaviiniä.

Kaikki eivät kuitenkaan ole pystyneet nauttimaan punaviinin ihanuudesta, vaikka mausta tykkäisivätkin. Jopa yli viidennes suomalaisista naisista kärsii punaviinipäänsärystä jo lasillisen tai parin jälkeen.

Syyllinen ei ole suinkaan viinin väri, vaan mitä todennäköisimmin viinin sisältämät histamiinit. Ehkäpä sinäkin olet tietämättäsi histamiini-intolerantikko. Yliherkkyydestä kärsivä ihminen voi päänsäryn lisäksi kärsiä huonovointisuudesta, pyörrytyksestä, kutinasta, ihottumasta, vatsakivuista ja ripulista. Toisilla saattaa esiintyä jopa nuhaa, hengenahdistusta, sydämentykytyksiä ja verenpaineen laskua.

Älä kuitenkaan huolestu! Sinun tulee vain löytää punaviini, jonka valmistuksessa on kiinnitetty huomiota histamiinipitoisuuteen. Italialaisista viineistä pitävän kannattaa kokeilla La Piazza Barberaa. Sen marjaisuus ja korkealaatuisuus kruunaavat syysiltasi. Monipuolisuutensa puolesta viini sopii myös ruokapöytään, suositamme kokeilemaan viiniä esimerkiksi rasvaisen kalan, possun ja tietysti italialaisen keittiön kanssa!