Maa-artisokkakausi on nyt maukkaimmillaan! Nappaa vihannesosastolta mukaasi puolisen kiloa näitä myöhäissyksyn juureksia ja herkuttele tällä helpolla sosekeitolla. Lämmin keitto sopii hyvin yhteen marraskuun ja La Piazza Barberan kanssa!

La Piazzan maa-artisokkakeitto

4 annosta

500 g maa-artisokkia
2-3 perunaa
nokare voita
vettä
2 dl kuohukermaa
suolaa
mustapippuria
parmankinkkua

Kuori ja kuutioi juurekset. Laita nokare voita kattilaan ja kuullota juurekset.

Lisää kattilaan vettä, niin että juurekset peittyvät. Keitä kunnes juurekset ovat kypsiä. Soseuta kypsät juurekset sauvasekoittimella.

Lisää keittoon kerma ja kuumenna kiehuvaksi. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle pieniksi paloiksi leikattua parmankinkkua. Tarjoa foccaccian ja La Piazzan kanssa.