Pääsiäinen on varma kevään merkki ja hyvä syy herkutella. Perinteinen pääsiäisateria sisältää ainakin lammasta, uunijuustoa, mämmiä ja pashaa – viiniä unohtamatta! Raikkaan marjainen La Piazza Barbera sopii erinomaisesti pääsiäisherkkujen seuraan, ja sitä saa myös kätevissä hanapakkauksissa.

”Ohutkuoriset barberat ovat luonnostaan hyvin happopitoisia, minkä seurauksena viinistä tulee kevyt ja ihanan raikas. Barberan makumaailmaan kuuluvat punaiset marjat, vähätanniinisuus ja kevyt suutuntuma. Viini on omiaan pääsiäispöydässä, kun paaston päättymisen kunniaksi lautaset täyttyvät proteiini- ja rasvapitoisista herkuista.” kertoo parhaillaan Master of Wine -tutkintoa suorittava Julie Nyheim. Master of Wine on englantilaisen Masters of Wine -instituutin myöntämä viinialan tutkinto, joka myönnetään syvällisestä viinialan tuntemuksesta.

  1. Lammas on pääsiäispöydän klassikko. Sitä voi valmistaa monella tapaa, ja viini sille kannattaa valita reseptin mukaan. La Piazza Barbera on keveän makunsa vuoksi erinomainen seuralainen miedolle karitsanpaistille.
  2. Pääsiäinen on makeiden herkkujen juhlaa. Mämmin, pashan ja rahkajälkiruokien kanssa sopii hyvin kepeän raikas viini, joka ei kuitenkaan ole kuiva. Hennon marjainen La Piazza Barbera raikastaa pääsiäisen jälkiruoat.
  3. Perinteinen uunijuusto on monilla aterioilla jäänyt paitsioon, ja tilalle on tullut juustotarjotin. Katso vinkit juustojen valintaan tästä. Uunijuuston tai juustotarjottimen seuraksi La Piazza Barberaa – totta kai!
  4. Mitä suurempi seurue, sitä kirjavammat makumieltymykset. Isolle porukalle viiniä valitessa kannattaa pelata varman päälle ja valita kepeä viini, joka sopii moneen makuun.
  5. La Piazza Barbera on hennon yrttinen ja maultaan marjainen. Se on oiva valinta pääsiäispöytään ja sitä on saatavilla myös hanapakkauksessa.

Huolella valittu viini viimeistelee pääsiäisen!

La Piazza Barbera on Alkon tilausvalikoimaviini. Viinipullon (0,75 l) hinta on 9,99 € ja hanapakkauksen (3 l) 32,90 €. Tilaaminen onnistuu kätevästi täältä. Viinin toimitus on maksuton ja tuotteet toimitetaan valitsemaasi Alkon myymälään viikon sisällä tilauksestasi.