Syksyn kynnyksellä monissa perheissä pohditaan helppoja arkiruokareseptejä. Aikataulun kiristyminen ei ole kuitenkaan syy kärsiä huonosta ruoasta. Herkullinen mozzarella-kanapasta on nopeasti valmistuva arkiruoka, joka tyydyttää nirsommankin kulinaristin. Ruoan voi halutessaan valmistaa lämmitystä vaille valmiiksi, jolloin töistä uupunut voi lämmittää sen vaivattomasti uunissa ja varttia myöhemmin nauttia annoksen tuoreena. Helppoa, yksinkertaista ja molto gustoso!

La Piazzan mozzarella-kanapasta

4–5 annosta 

400 g kanasuikaleita
noin 400 g gnocchi-pastaa
1–2 pussia mozzarella-juustoa
Oliiviöljyä
700 g paseerattua tomaattia
La Piazza Barbera -punaviiniä
sokeria
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
tuoretta rakuunaa

Kuullota valkosipuli ja sipuli italialaisessa oliiviöljyssä. Lisää kanasuikaleet ja paista kypsäksi. Lisää paseerattu tomaatti ja ripaus sokeria. Halutessasi voit lisätä joukkoon kokonaisia säilyketomaatteja. Anna hautua kaikessa rauhassa.

Tässä välissä keitä pasta al denteksi suolalla maustetussa vedessä.

Lisää kastikkeeseen basilikaa, rakuunaa, suolaa ja pippuria oman maun mukaan sekä reilu loraus La Piazza Barberaa. Jatka hauduttamista noin 15 minuuttia, koko ajan sekoittaen.

Kaada valmis pasta siivilään. Sekoita pasta ja tomaattikastike kattilassa ja kaada seos öljyllä voideltuun vuokaan.

Kuivaa mozzarella talouspaperilla ylimääräisestä nesteestä ja pilko juustopalat siivuiksi. Lisää mozzarellasiivut päällimmäiseksi kerrokseksi vuokaan. Mikäli ruoka on tarkoitus nauttia myöhemmin, voit laittaa vuoan jääkaappiin odottamaan. Paista uunissa 220 asteessa noin 15 minuuttia. Ruoka on valmista, kun mozzarella on saanut kauniin ruskeankeltaisen värin.

Tarjoile terveellisen salaatin kanssa, aikuisille ruokajuomaksi sopii mainiosti lasillinen La Piazza Barbera-punaviiniä! Buon appetito!