Juustojen maistelu on mitä maukkainta ajanvietettä! Juustotarjotinta kootessa kannattaa muistaa tämä: jos juusto on miedonmakuinen, viiniksi kannattaa valita kevyt punaviini. Jos taas juusto on pitkään kypsynyt, niin viinikin voi olla täyteläisempää. Tässä viisi italialaista juustoa, jotka sopivat erinomaisesti La Piazza Barbera -punaviinin kanssa nautittaviksi.

  1. Taleggio on pehmeä lehmänmaitojuusto. Se on maultaan hedelmäinen ja sen kanssa sopii hyvin ilmakuivattu kinkku.
  2. Gorgonzola on kermainen sinihomejuusto. Muihin sinihomejuustoihin verrattuna se ei ole kovinkaan voimakas maultaan eli se maistuu hyvin myös sinihomejuuston makuun tottumattomalle.
  3. Asiago on puolikova lehmänmaitojuusto. Sen maku on miedon mausteinen ja sen kanssa sopii hyvin ciabatta-leipä.
  4. Mozzarella on puolipehmeä tuorejuusto. Se voidaan valmistaa joko lehmän tai vesipuhvelin maidosta. Mozzarellan kaveriksi lautaselle kannattaa kattaa laadukasta oliiviöljyä, merisuolaa ja vastarouhittua mustapippuria.
  5. Pecorino on kova lampaanmaitojuusto. Sitä raastetaan usein pastan päälle, mutta se sopii myös hyvin juustotarjottimelle esimerkiksi hunajan kanssa.

Asettele juustot tarjottimelle, kaada laseihin La Piazza Barbera -punaviiniä ja kutsu ystävät pöydän ääreen!