Vietätkö lihatonta tammikuuta, tartuitko Vegaanihaasteeseen tai haluatko muuten vain keventää ruokavaliota ja herkutella kasvisruoalla? Kokeile nyhtökaura-kesäkurpitsalasagnea!

Tässä versiossa täytteenä on proteiinipitoista nyhtökauraa ja pastalevyt on korvattu kesäkurpitsaviipaleilla, joten se sopii myös gluteenitonta ruokavaliota noudattaville. Vegaanisen reseptistä saa, kun käyttää parmesan-juuston tilalla vegaanista juustoa. Tomaattikastikkeeseen lorautetaan tilkka La Piazza Barbera -punaviiniä, jonka hento yrttisyys sopii erinomaisesti yhteen tomaattien kanssa.

Lasillinen La Piazza Barberaa kruunaa herkullisen aterian, sillä raikas ja keveä punaviini korostaa kasvisten omia makuja.

Nyhtökaura-kesäkurpitsalasagne

(4 annosta)

1 iso kesäkurpitsa
1 sipuli
2 valkosipulin kynttä
1 paketti nyhtökauraa (maustamaton tai tomaatti)
100 g parmesan-juustoa tai vegaanista juustoa
1 purkki tomaattimurskaa
1 paketti paseerattua tomaattia
1 teelusikallinen sokeria
suolaa ja pippuria myllystä
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
La Piazza Barbera -punaviiniä

Hienonna valkosipulin kynnet ja sipuli pieneksi silpuksi. Kuullota sipulit öljyssä paistinpannulla. Lisää joukkoon tomaattimurska ja paseerattu tomaatti. Anna kiehua hetken ja lisää sokeri. Mausta suolalla ja pippurilla. Kaada mukaan reilu loraus La Piazza -punaviiniä. Hienonna reilu nippu tuoretta basilikaa ja lisää yrtit kastikkeeseen.

Anna kastikkeen hautua miedolla lämmöllä. Lisää viimeisenä mukaan nyhtökaura, mutta älä keitä sitä liian kauaa. Käännä levyn lämpö pois päältä ja jätä kastike hellalle hetkeksi odottamaan.

Pese kesäkurpitsa ja vuole siitä ”lasagnelevyjä” juustohöylällä. Valele uunivuoka oliiviöljyllä. Lado vuokaan alimmaiseksi kesäkurpitsalevykerros ja lisää sen päälle puolet nyhtökaurakastikkeesta. Vuole juustosta kolmasosa kastikkeen päälle.

Tee samanlainen kerros kesäkurpitsasta, kastikkeesta ja parmesaanista. Lado tämän päälle vielä viimeinen kesäkurpitsakerros ja viimeistele se vuolemalla päälle loput juustosta.

Paista lasagne uunissa 200 asteessa noin 30 minuutin ajan. Jos pinnan juusto alkaa ruskistua liian nopeasti, peitä vuoka leivinpaperilla.

Tarjoa La Piazza Barberan kanssa!