Onnistuneen aperitivon salaisuus on hyvä ruoka, juoma ja seura. Kannattaa suosia mahdollisimman tuoreita raaka-aineita, valita juomaksi kevyttä punaviiniä ja seuraksi parhaat kaverit. Jos sinulla on ystäviä enemmän kuin istumapaikkoja, älä huoli: aperitivoista on helppo nauttia myös seisten.

Soittolistalle kannattaa valita mukavan soljuvaa musiikkia, joka ei kaappaa huomiota keskustelulta.

Italialaiset ovat tyypillisesti tarkkoja, mitä ruoka-aineita voi lautaselle yhtäaikaisesti asetella. Aperitivo on kuitenkin poikkeus, joten varaa tarjolle vapain mielin kaikki lempiherkkusi!

Tällä muistilistalla selviät molto bene:

Oliiveja
Kaprissalaattia tomaattien ja basilikan kera
Aurinkokuivattuja tomaatteja
Salame di Milano -makkaraa
Grillattuja vihanneksia, kuten munakoisoa ja kesäkurpitsaa
Salsiccia-makkaraa
Cinghiale-makkaraa
Pecorino-juustoa
Foccaccia-leipää (katso resepti täältä!)
La Piazza Barbera -punaviiniä