Viininvalinta joulupöytään tuottaa monelle päänvaivaa. Pöytä notkuu runsauttaan ja makumaailma vaihtelee makeista laatikoista etikkaisen sillin kautta suolaiseen loheen. Tuhdit ja liian haastavat juomat kannattaa jättää hyllyyn, ja valita sen sijaan notkean raikasta barbera-rypäleestä valmistettua punaviiniä. Alkon tilausvalikoimaan kuuluva La Piazza Barbera on nappivalinta, ja mikä parasta, viiniä löytyy myös hanapakkauksessa.

”Oikein valittu viini jättää tilaa joulupöydän makujen ilotulitukselle. Marjaiset ja hennon yrttiset punaviinit sopivat monen jouluruoan seuralaiseksi”, Jani Riski Vinum Oy:stä kertoo.

Viisi vinkkiä joulupöydän punaviinin valintaan!

  1. Makeiden laatikoiden rinnalla kuiva viini muuttuu entistä kuivemmaksi. Laatikoiden seuralaiseksi kannattaa valita marjaista barberaa.
  2. Joulukinkun kanssa käyvät hennon yrttiset ja notkeat punaviinit. Voimakkaan tanniiniset ja hillomaiset viinit jättävät kinkun maun alleen.
  3. Joulun kalatarjonta kilpailee kinkun kanssa illallisen ykkössijasta. Graavilohen ja muiden punaisten kalojen kylkeen sopii hyvin raikas punaviini.
  4. Jouluna pöydän ääreen kokoontuu monen ikäisiä ja erilaisista makumieltymyksistä nauttivia herkuttelijoita. Joulupöydän viinin tulisikin olla moneen suuhun sopivaa!
  5. Punaviiniglögi kannattaa valmistaa itse, jolloin lopputulos on parempi ja alkoholin määrää voi varioida helpommin. Lisää glögiin perinteisten mausteiden lisäksi tilkka klementiinin mehua.

Hyvin valittu viini kruunaa joulupöydän!

La Piazza Barbera on Alkon tilausvalikoimaviini. Viinipullon (0,75 l) hinta on 9,99 € ja hanapakkauksen (3 l) 32,90 €. Tilaaminen onnistuu kätevästi täältä. Viinin toimitus on maksuton ja tuotteet toimitetaan valitsemaasi Alkon myymälään viikon sisällä tilauksestasi.