Lasagne on omiaan syksyiseen illanviettoon ystävien kanssa. Annos valmistuu tarvittaessa nopeasti, ja siitä riittää isommallekin porukalle mahantäytettä. Lasagne on erinomaista uunituoreena sekä yön yli jääkaapissa nukkuneena.

4–6 annosta

Ainekset

9 lasagnelevyä
300g mozzarellaa
4 dl pestoa
voita

Kastike

400g tomaatteja
1 (100g) sipuli
2–3 valkosipulinkynttä
2-3 dl tuoretta basilikaa
1 tl suolaa
2 tl sokeria
0,5 tl mustapippuria
oliiviöljyä

Valmista ensin kastike. Viipaloi tomaatit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulinkynnet. Paista sipulit ja tomaatit pannulla oliiviöljyssä. Lisää basilika ja mausteet. Keitä kastikkeeksi. Voitele uunivuoka. Levitä pohjalle kerros tomaattikastiketta, ja lado sen päälle kolme lasagnelevyä. Lisää uusi kerros tomaattikastiketta, pestoa ja mozzarella, ja asettele niiden päälle kolme lasagnelevyä. Tee seuraavat kerrokset samaan tapaan, ja jätä mozzarella päällimmäiseksi. Paista esilämmitetyssä uunissa 30-45 minuuttia, 200°C. Tarjoile La Piazza Barberan kanssa!