Vihreä pestokastike on monen herkkua ja todella vaivatonta valmistaa itse. Tämä resepti ei vaadi kypsentämistä tai paahtamista, vaan riittää kun surautat ainekset kastikkeeksi. Helppoa ja herkullista!

Vihreä pestokastike

muutama kourallinen tuoretta basilikaa
kourallinen pinjansiemeniä
1-2 valkosipulinkynttä
loraus oliiviöljyä
raastettua parmesan- tai pecorinojuustoa
loraus sitruunamehua
mustapippuria
suolaa

Mittaa ainekset tehosekoittimeen tai sauvasekoittimen kulhoon ja surauta valmiiksi. Maista. Säädä makua lisäämällä aineksia. Jos innostut, pinjansiemenet voi kevyesti paahtaa kuivalla pannulla. Pesto sopii erinomaisesti salaattiin, leivän päälle ja tietenkin pastan joukkoon. Tarjoa raikkaan marjaisan La Piazza Barberan kanssa!