Punaviini ja suklaa – syksyinen yhdistelmä? Ei välttämättä! Tämä makupari on niin lyömätön, että siitä sopii nauttia ympäri vuoden.

Valittaessa viinin kanssa sopivaa suklaata, kannattaa pitää mielessä helppo muistisääntö: mitä tummempi suklaa, sitä tuhdimpi viini. Suklaan ei kuulu peittää viinin makua alleen, eikä viinin tyrmätä suklaan suloisuutta. Huolella valittu viini ja suklaa täydentävät toisiaan!

Suklaan maku tulee kaakaopavuista. Niistä saatavan kaakaon aromit määritellään usein kolmeen makuprofiiliin: hedelmäinen, kukkainen ja pähkinäinen. Kuten viineissä, myös kaakaoissa on prosessoinnista ja alkuperästä johtuvia eroja. Erot maistuvat hapokkuudessa, suklaisuudessa, kitkeryydessä ja kaakaoisuudessa. Kaakaopapujen maailma on miltei yhtä laaja kuin viinienkin.

Suklaanmaistelu on lähes yhtä nautinnollista kuin viinien, ja sen maistelukaava on viininmaistelusta tuttu: katso, haista, maista. Kun suklaapalanen on jo hieman sulanut suussa, niin ota siemaus viiniä täydentämään kokonaisuutta. Makujen ilotulitus on valmis!

La Piazza Barbera on erinomainen seuralainen tummalle suklaalle marjaisen makunsa ansiosta. Se ei peitä suklaata alleen, vaan muodostaa hyvän makuparin tälle herkulle. Kutsu seurue koolle ja järjestä viinin- ja suklaanmaisteluilta! La Piazza Barberaa tilaamaan pääset tästä.