Pizza ja punkku on lyömätön yhdistelmä! Näillä helpoilla ohjeilla loihdit maukkaan pizzapohjan ja tomaattikastikkeen isommallekin porukalle. Ruoanlaittoa siivittämään suosittelemme La Piazza Barbera –punaviiniä!

Pizzapohja
1 uunipellillinen

25 g tuorehiivaa
2 dl vettä
½ tl suolaa
½ dl oliiviöljyä
1 rkl hunajaa
5 dl vehnäjauhoja

Liuota hiiva kädenlämpöiseen veteen. Mittaa mukaan muut ainekset ja vaivaa taikina kimmoisaksi. Peitä taikinakulho liinalla ja anna kohota. Kauli taikina yhdeksi suureksi tai 2-4 pienemmäksi pizzapohjaksi. Anna kaulitun pizzapohjan kohota täytteen valmistamisen ajan. Paista uunin alaosassa alavastuksella 10-12 minuuttia 250 asteessa.

Pizzapohja kestää hyvin pakastamista, joten tätä voi tehdä isomman satsin kerralla ja säästää osan seuraavaan kertaan.

Pizzapohjan tomaattikastike
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl oliiviöljyä
400 g tomaattimurskaa
2 rkl tomaattipyreetä
2 tl sokeria
mustapippuria
suolaa

Kuori ja hienonna sipulit ja kuullota ne pannulla. Lisää sekaan loput ainekset ja anna kiehua muutaman minuutin ajan. Anna kastikkeen jäähtyä ja levitä se sitten pizzapohjan päälle.

Pizzan täytteeksi kelpaa lähes mikä vain! Maistuuko sinulle perinteinen possunniska, tuore ananas ja gorgonzola vai kenties mansikat, pinjansiemenet ja brie? Kylkeen vielä lasillinen La Piazza Barbera –punaviiniä, niin ilta on perfetto!