Ruusukaali kätkee suloisen ulkokuorensa alle ravinnerikkaan sisuksen, sillä tämä pikkuruinen kaali sisältää A-, C- ja K-vitamiineja sekä flavonoideja. Nämä maukkaat minikaalit ovat parhaimmillaan myöhäissyksyllä, ja ne sopivat erinomaisesti esimerkiksi riistaruokien lisukkeiksi. Tämän ohjeen avulla kypsennät ruusukaalit vaivattomasti vaikkapa hirvipaistin kera tarjottaviksi. Kata pöytään La Piazza Barberaa ja sytytä muutama kynttilä!

Paahdetut ruusukaalit

500 g ruusukaalia
oliiviöljyä
suolaa
mustapippuria

Pese ja halkaise ruusukaalit. Poista kellastuneet lehdet ja kovat kannat.

Pyörittele kaalit öljyssä, mausta suolalla ja pippurilla.

Asettele ruusukaalit väljästi leivinpaperilla vuoratulle uunipellille. Kaada ylijäänyt öljy-mausteseos kaalien päälle.

Paahda ruusukaaleja uunissa 200 asteessa noin 35 minuuttia. Kokeile kypsyyttä haarukalla.