Tanniinit ja histamiinit

Tanniinit ja histamiinit

Kokosimme La Piazza Barbera –viinin useimmin kysytyt kysymykset helposti luettavaan listaan. Prego!

1. Minkälainen viini on La Piazza Barbera?

La Piazza Barbera on barbera-rypäleistä valmistettu keskitäyteläinen viini. Se on maultaan pehmeän aromaattinen ja maukas. La Piazza Barberaa myydään hanapakkauksessa ja pullossa.

2. Miten La Piazza Barbera eroaa muista viineistä?

La Piazza Barberassa on matalampi tanniini- ja histamiinipitoisuus. Tanniinit ja histamiinit liitetään usein päänsärkyyn. Käytännössä La Piazza Barberassa on vähemmän kuin 2 g tanniineja litrassa ja histamiinienkin osuus on vain 1 mg/litra. La Piazza Barbera on ainoa Bag in Box (Bib) – viini, joka on valmistettu barbera-rypäleistä.

3. Mitä on punaviinipäänsärky?

Yksi viidestä kärsii päänsärystä jo lasillisen tai parin jälkeen. Naisista tällaisia punaviinioireita saa 22 % ja miehistä 18 prosenttia. Päänsärky saattaa johtua punaviinissä olevista tanniineista ja histamiinista, tosin tätä ei ole tieteellisesti todistettu. Tanniineja ja histamiineja on myös elintarvikkeissa, mutta harva ihminen saa niistä päänsärkyä. Erään teorian mukaan kipureaktio syntyykin juuri alkoholin, histamiinien ja tanniinien yhdistelmästä.

4. Mitä ovat tanniinit?

Tanniineja eli parkkihappoja on rypäleiden kuorissa ja siemenissä. Mitä pidempään rypälemehu on kosketuksissa kuorten ja siementen kanssa, sitä enemmän viiniin kertyy tanniineja. Silti on yhä tieteellisesti epävarmaa, mikä merkitys tanniineilla on päänsäryn syntyyn.

5. Mitä ovat histamiinit?

Histamiineja on kaikissa punaviineissä, mutta niiden määrää voidaan vähentää reippaasti. Viiniin kertyy histamiineja etenkin puisissa tynnyreissä kypsyttämisen myötä, koska nämä tynnyreitä on hankala puhdistaa. Histamiinit laajentavat verisuonia, mikä voi myös osaltaan laukaista päänsäryn.

6. Histamiini- ja tanniinipitoisuudet viinissä?

5–10 milligrammaa litrassa on hyvin normaali histamiinimäärä punaviinissä. Vähähistamiinisessa erikoisviinissä histamiineja on vain 0,6 milligrammaa litraa kohden. Tanniineja punaviinissä on normaalisti 2,5 grammaa litrassa – mutta tuhdeissa, voimakkaissa ja kehittyneissä punaviineissä määrä voi kivuta jopa neljään grammaan. La Piazza Barbera -punaviinissä tanniinien määrä on vähemmän kuin 2 milligrammaa/litra.

7. Mistä viinin nimi La Piazza tulee?

Piazza – aukio tai tori – on eteläeurooppalaisen kaupungin sydän, jonka ympärillä sijaitsevissa ravintoloissa ihmiset kokoontuvat työpäivän jälkeen iloisiin tapaamisiin. La Piazza Barbera tuo italialaisen aperitivon tunnelman Suomeen.

8. Minkälainen on barbera-rypäle?

Barbera-rypäle on Italian suosituimpia rypälelajikkeita. Se on maultaan hedelmäinen, raikas ja vähätanniininen.

9. Mistä La Piazza Barbera on peräisin?

La Piazza Barbera on valmistettu Pohjois-Italiassa kasvaneista rypäleistä. Viinin pullottaa Norjassa Arcus Wine Brands, joka on Norjan suurin viinitoimittaja.

10. Mistä La Piazza Barbera -viiniä voi ostaa?

Viiniä voi ostaa tilaamalla sitä valitsemaansa Alkoon tai suoraan niistä Alkoista, joissa se kuuluu valikoimaan.

11. Mitä La Piazza Barbera maksaa?

La Piazza Barbera maksaa pullossa 9,99 euroa ja laatikossa 32,90 euroa.

12. Millaisten ruokien kanssa La Piazza Barbera sopii nautittavaksi?

La Piazza Barbera sopii nautittavaksi sellaisenaan ja erityisen hyvin italialaisen keittiön herkkujen kanssa.

13.Onko viinin tilaaminen netistä laillista?

Kyllä on.

Prodotto Italiano

  • Saatavuus:
  • Pullo 0,75 l Alkon tuotenumero 919857,
    hinta 9,99 €
  • Hanapakkaus 3 l, Alkon tuotenumero 945488,
    hinta 32,90 €
  • Tilaus